Szobafoglalás:
Arany Bárány Hotel*** Kezdőoldal - Arany Bárány Hotel***

Programok - Látnivalók

Azáleás völgy

A város DNy-i részén lévő lakótelep szomszédságában található Alsóerdő. A parkerdő, mely régi városi erdő, hagyományosan kedvelt kirándulóhely 228 ha területtel. Nevezetessége az Azáleás völgy, mely májusban sok ezer látogatót vonz látványával és illatával....

Program részletei


Csácsi arborétum

Aki a szeretne a természetben eltölteni néhány órát, mindenképpen látogassa meg a Csácsi arborétumot. Zalaegerszeg K-i bejáratánál a 76-os főút mellett található a Csácsbozsoki Arborétum és Sétaerdő, mely 83 hektáron terül el. A területen megtaláljuk a...

Program részletei


Finnugor Néprajzi Park

A Finnugor Néprajzi Parkban finn, hanti, manysi és mari házakban mutatják be nyelvrokon népeink életmódját és mindennapi használati tárgyaikat.

Program részletei


Földönjáró toronyóra

A toronyóra több mint 200 évig szolgálta a város lakóit a Mária Magdolna Plébániatemplom tornyain. A felújított óraszerkezetet egy üvegkalitkában állították fel, ahol működése is megtekinthető.

Program részletei


Gébárti tó

Zalaegerszegtől északra, két kis patak felduzzasztásával keletkezett a város legnagyobb mesterséges tava, a Gébárti-tó. Parkosított környezete kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdőzők, vízisportot kedvelők, valamint a horgászok számára. A tó...

Program részletei


Göcseji Múzeum

A Göcseji Múzeumban talált otthonra Kisfaludi Strobl Zsigmond zalai szobrászművész hagyatéka, valamint az épület emeletén található a 'Központok a Zala mentén' című állandó megyetörténeti kiállítás.

Program részletei


Jézus Szíve Ferences Plébániatemplom

A Mindszenty József által 1925-1926. között építtetett neobarokk templomot Boldog IV. Károly király emléktemplomának is nevezik. A templom szószékét Zita királyné ajándékozta a plébániának.

Program részletei


Kézművesek Háza

A szép természeti környezetben fekvő alkotóház a népi építészet forma- és anyagvilágát idézi. A házban fazekas, textiles és fafaragó műhely működik, udvarán kovácsműhely található.

Program részletei


Magyar Olajipari Múzeum

Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeum szomszédságában lévő, 30.000 m 2 területű állandó szabadtéri kiállításában a szénhidrogénipar (bányászat, feldolgozás, szállítás) műszaki emlékeivel, állandó kiállító termeiben az iparág technológiai folyamataival,...

Program részletei


Mária Magdolna Plébániatemplom

A műemlék barokk templomot 1747. és 1769. között építtette Zalaegerszeg földesura, Padányi Bíró Márton, veszprémi püspök. A templom mellett szobrot állítottak Mindszenty József esztergomi érsek emlékének, aki 25 éven át plébánosként szolgált a templomban.

Program részletei


2 oldal, 12 összesen, 1-10 1 2

Kiemelt ajánlatok:

MenüHírlevél